Κίνδυνος να χαθούν 56 έργα της Θεσσαλονίκης
Τον κίνδυνο της απένταξης και οριστικής τους απώλειας αντιμετωπίζουν δεκάδες έργα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Παρότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία είναι από τις υψηλότερες στη χώρα (έφτασε στο 52%), υπάρχει μια σειρά έργων, ορισμένα από τα οποία με προϋπολογισμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που καθυστέρησαν και δεν προχωρούν, οπότε πλέον είναι υποψήφια για απένταξή τους από το πρόγραμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τουλάχιστον 56 έργα πρέπει να επισπευσθούν, αλλιώς κινδυνεύουν να χαθούν! Στη Θεσσαλονίκη υλοποιούνται 169 έργα συνολικού ύψους 4,94 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ.

Φέτος γίνεται η τελευταία αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εμφανίστηκε αποφασισμένος να μη ρισκάρει πλέον την απώλεια πολύτιμων ευρωπαϊκών πόρων. Έτσι, και με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, προειδοποίησε σήμερα τους φορείς υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων ότι αν δεν τα προχωρήσουν άμεσα θα τα χάσουν οριστικά.

«Δεν πρόκειται να δεχτώ καθυστερήσεις, γραφειοκρατία ή ταλαιπωρία των φορέων σε σχέση με το ΕΣΠΑ. Ο κίνδυνος που έχουμε είναι πολύ μεγάλος. Σε έργα στάσιμα, που δεν παρουσιάζουν καμιά πρόοδο εργασιών, σε έργα που… κοιμούνται, ο κίνδυνος της απένταξης είναι πολύ σοβαρός. Όσα από αυτά τα έργα δεν προχωρήσουν θα απενταχθούν αυτομάτως στην επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ και γι’ αυτό έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Χατζηδάκης. Οι χρόνοι στένεψαν επικίνδυνα και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κοινοτικούς πόρους», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, τόνισε ότι «το ΕΣΠΑ είναι το ισχυρότερο εργαλείο ανάπτυξης και πρέπει να αξιοποιήσουμε τους πόρους του, επενδύοντας και στον εκσυγχρονισμό και στην καινοτομία».

Η διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Λίλα Ωραιοπούλου, είπε ότι «το στοίχημα πλέον είναι η υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί. Ευτυχώς οι πόροι που διαχειριζόμαστε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπερκαλύφθηκαν σε επίπεδο εντάξεων με ένα ποσοστό της τάξης του 70%. Πέρσι ήμασταν από τις λίγες περιφέρειες πανελλαδικά που πιάσαμε το στόχο. Φέτος ο στόχος είναι πολύ υψηλός και πρέπει να τρέξουμε».

Όπως περιέγραψε η κ. Ωραιοπούλου, έργο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και σε έξι μήνες δε δημοπρατείται απεντάσσεται αυτομάτως, ενώ τα ενταγμένα έργα πρέπει να έχουν απορρόφηση, που ελέγχεται κάθε εβδομάδα… αν καθυστερήσει η απορρόφηση σε ένα έργο, αυτό είναι υποψήφιο για απένταξη.

Παρουσιάζοντας την πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων η κ. Ωραιοπούλου, φάνηκαν ποια κινδυνεύουν με απένταξη, ποια είναι προβληματικά και καθυστερούν και ποια είναι χρονικά πλέον σε οριακό σημείο. Προσπάθεια της Περιφέρειας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης, ώστε να μη χαθούν έργα, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι μάλλον αδύνατο.

Έργα στο «κόκκινο»

Στο «κόκκινο» είναι τα εξής έργα (με την επισήμανση ότι αυτά που έχουν μικρούς προϋπολογισμούς μπορούν να συντμήσουν τους χρόνους υλοποίησης και είναι πιο εύκολο να γίνουν, αρκεί να κινητοποιηθούν οι φορείς υλοποίησης):

-Ανάπλαση – αναβάθμιση ζώνης πρασίνου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος της Λεωφόρου Δενδροποτάμου: 3,35 εκ. ευρώ. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επανυποβλήθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες.

-Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Ν. Θεσσαλονίκης Φάση ΙΙΙ: 1,6 εκ. ευρώ. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Διερεύνηση της εξέλιξης των προσχώσεων στις παρόχθιες υπολίμνιες περιοχές της λίμνης Βόλβης και σχεδιασμός έργων βελτίωσης της ροής των χειμάρρων Απολλωνίας (Μελισσουργού) – Νέας Απολλωνίας  – Μοδίου στους πεδινούς σχηματισμούς απόθεσης: 45.500 ευρώ. Δεν υποβλήθηκαν τεύχη δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 15 μήνες.

-Υλοποίηση μελέτης δικτύου παρεμβάσεων για την αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης: 145.000 ευρώ. Δεν υποβλήθηκαν τεύχη δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 16 μήνες.

-Έργα ανάδειξης και προστασίας εθνικού πάρκου υγροτόπων των λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών (οριοθέτηση και σήμανση): 135.000 ευρώ. Δεν υποβλήθηκαν τεύχη δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 15 μήνες.

-Προμήθεια επιστημονικού – ερευνητικού εξοπλισμού Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: 6,5 εκ. ευρώ. Αναμένεται η υπογραφή συμβάσεων 5 εκ. ευρώ εντός του Απριλίου.

-Ανέγερση Λυκείου Διαβατών: 2,7 εκ. ευρώ. Σε φάση προέγκρισης τευχών δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 15 μήνες.

-Προμήθεια εξοπλισμού των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής του Δήμου Θέρμης: 136.109 ευρώ. Πρέπει να επιταχυνθεί. Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες.

-Αποκατάσταση Χώρου Ταφής Απορριμμάτων στη θέση Καλαμάκι ΔΔ Ταγαράδων Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης: 17,5 εκ. ευρώ. Εχει ολοκληρωθεί το στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, όμως υφίστανται ενστάσεις κατά του πρακτικού αξιολόγησης της Επιτροπής διαγωνισμού. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Αξιοποίηση γεώτρησης Συναδού και κατασκευή αγωγού σύνδεσης με Κοτρώνι: 284.350 ευρώ. Η σύμβαση κατασκευής προγραμματίζεται να υπογραφεί αυτές τις μέρες. Χρόνος υλοποίησης 6 μήνες, οπότε θα προλάβει να υλοποιηθεί.

-Αγορά ακινήτου για την εγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος: 7,5 εκ. ευρώ. Σήμερα γίνεται ο διαγωνισμός.

-Προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Θεσσαλονίκης: 680.777 ευρώ. Εγινε τον προηγούμενο Αύγουστο ο διαγωνισμός, αλλά υπήρξαν ενστάσεις. Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες.

-Αποκατάσταση του παραρτήματος του Α’ Γυμνασίου Αρρένων Δήμου Θεσσαλονίκης: 2,56 εκ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η σύμβαση θα υπογραφεί στις 17 Απριλίου. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Προμήθεια – εγκατάσταση συστήματος ποζιτρονικής – αξονικής τομογραφίας, PET – CT και διαμόρφωση χώρου υποδοχής του στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο: 3,4 εκ. ευρώ. Δόθηκε προέγκριση δημοπράτησης τον προηγούμενο Ιούλιο.  Έχει αιτηθεί παράταση για τη συμβασιοποίηση του έργου. Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες. Ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος  και θα ξαναγίνει.

-Προμήθεια αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο: 450.000 ευρώ. Δόθηκε προέγκριση δημοπράτησης τον προηγούμενο Ιούνιο.  Έχει αιτηθεί παράταση για τη συμβασιοποίηση του έργου. Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες. Ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος  και θα ξαναγίνει.

-Προσθήκη κατ` επέκταση Σχολικού Συγκροτήματος 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Οδο Δελφων 150 του Δήμου Θεσσαλονίκης: 3 εκ. ευρώ. Σε φάση εγκατάστασης του αναδόχου. Χρόνος υλοποίησης 18 μήνες.

-Επέκταση και αναβάθμιση θεατρικών σκηνών του ΚΘΒΕ: 2,2 εκ. ευρώ. Βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία.

-Επέκταση του υφιστάμενου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την προμήθεια εξοπλισμού για την αύξηση της δυναμικότητας του και εργασίες αναβάθμισης του χώρου λειτουργίας: 6,8 εκ. ευρώ. Εκκρεμεί η υποβολή διορθωμένων τευχών δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Αγορά κτιρίου προς στέγαση εκπαιδευτικών-ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών: 6,3 εκ. ευρώ. Είναι στη φάση της αξιολόγησης προσφορών.

-Προμήθεια μονάδας υπερβαρικής ιατρικής νοσοκομείου «Αγιος Παύλος»: 615.000 ευρώ. Δόθηκε προέγκριση δημοπράτησης τον προηγούμενο Νοέμβριο. Η προθεσμία για τη συμβασιοποίηση του έργου λήγει την επόμενη εβδομάδα. Χρόνος υλοποίησης  6 μήνες.

-Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου «Ο Αγιος Δημήτριος»: 382.600 ευρώ. Η προθεσμία για τη συμβασιοποίηση του έργου λήγει στις 26 Απριλίου 2013.  Χρόνος υλοποίησης  6 μήνες.

-Προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου για το «Θεαγένειο»: 350.000 ευρώ. Η προθεσμία για τη συμβασιοποίηση του έργου λήγει στις 24 Ιουνίου 2013.  Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες.

-Προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο «ΑΧΕΠΑ»: 2,15 εκ. ευρώ. Η προθεσμία για τη συμβασιοποίηση του έργου λήγει στις 19 Σεπτεμβρίου 2013. Χρόνος υλοποίησης 6 μήνες.

-Μελέτη, κατασκευή νέας πτέρυγας χειρουργείων – διοίκησης – κεντρικής αποστείρωσης και πλυντηρίων, ανακατασκευή υπάρχουσας πτέρυγας χειρουργείων και προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του «ΑΧΕΠΑ»: 26,1 εκ. ευρώ. Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός θα σταλεί για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Χρόνος υλοποίησης 36 μήνες.

-Προμήθεια εξοπλισμού ακτινοπροστασίας, δοσιμετρίας και ποιοτικών ελέγχων για το τμήμα ιατρικής φυσικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο»: 304.100 ευρώ. Η προθεσμία για τη συμβασιοποίηση του έργου λήγει στις 24 Ιουνίου 2013. Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες.

-Προσθήκη κατ’ επέκταση κτιριακού συγκροτήματος 5ου Γυμνασίου στην οδό Κριεζώτου Δήμου Θεσσαλονίκης: 5,1 εκ. ευρώ. Σε φάση δημοσίευσης διακήρυξης του διαγωνισμού. Χρόνος υλοποίησης 24μηνες.

-Προμήθεια ασθενοφόρων αυτοκινήτων Κέντρων Υγείας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Κεντρική Μακεδονία (Κέντρα Υγείας Λαγκαδά, Κουφαλίων, Διαβατών, Χαλάστρας): 256.512 ευρώ. Η προθεσμία για τη συμβασιοποίηση του έργου λήγει στις 7 Αυγούστου 2013. Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες.

-Δημιουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας (Δυτικού Τομέα) με κλίνες και Κέντρου Παρέμβασης στην Κρίση: 1,5 εκ. ευρώ. Δόθηκε αρνητική γνώμη επί των Τευχών Δημοπράτησης στις 18 Ιανουαρίου 2013. Χρόνος υλοποίησης 22 μήνες.

-Δημιουργία Ψυχογηριατρικού Οικοτροφείου B΄ Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης: 1 εκ. ευρώ. Δόθηκε αρνητική γνώμη επί των Τευχών Δημοπράτησης στις 18 Ιανουαρίου 2013. Χρόνος υλοποίησης 22 μήνες.

-Δημιουργία Ψυχογηριατρικού Οικοτροφείου Α΄ Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης: 1 εκ. ευρώ. Δόθηκε αρνητική γνώμη επί των Τευχών Δημοπράτησης στις 18 Ιανουαρίου 2013. Χρόνος υλοποίησης 22 μήνες.

-Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού σχολών Εμπορικού Ναυτικού Κεντρικής Μακεδονίας: 3 εκ. ευρώ. Αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης.

-Αγορά οικήματος για τη μετεγκατάσταση του Ξενώνα «Νόστος»: 1,3 εκ. ευρώ. Αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Αγορά οικήματος για τη μετεγκατάσταση του Οικοτροφείου «Χρυσαλίδα»: 1 εκ. ευρώ. Αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Αγορά οικήματος για τη μετεγκατάσταση του Οικοτροφείου «Αμάλθεια»: 1,6 εκ. ευρώ. Αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Ανέγερση – εξοπλισμός κτιρίου κοινωνικής πρόνοιας για τη λειτουργία δημοτικών ιατρείων στη Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας Δήμου Θεσσαλονίκης: 2,3 εκ. ευρώ. Αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης.

-Αναβάθμιση εξοπλισμού πολιτιστικών υποδομών Δήμου Καλαμαριάς: 525.000 ευρώ. Η πράξη βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία. Ωστόσο έχει καθυστερήσει σημαντικά για την ανάληψη Νομικής Δέσμευσης (επτά παρατάσεις).

-Αγορά κτιρίου προς στέγαση των εκπαιδευτικών-ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΑΠΘ: 12 εκ. ευρώ. Έγιναν δυο άγονοι διεθνείς διαγωνισμοί και προβλέπεται εντός του Απριλίου του 2013 η επαναπροκήρυξη.

-Προμήθεια εξοπλισμού τμημάτων ένταξης των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Καλαμαριάς: 136.000 ευρώ. Έχει δοθεί παράταση για σύμβαση έως τις 30 Απριλίου 2013. Χρόνος υλοποίησης 6 μήνες.

-Προσθήκη καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση σε κέντρο διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες (αυτισμός): 1 εκ. ευρώ. Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες.

-Κέντρο διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με σύνδρομο Down: 2,8 εκ. ευρώ. Χρόνος υλοποίησης 26 μήνες.

-Ανέγερση διώροφης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων με υπόγειους βοηθητικούς χώρους Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου: 3,7 εκ. ευρώ. Υπογράφηκε η σύμβαση τον προηγούμενο μήνα. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Ανάπλαση περιοχών Δ.Ε. Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στις γειτονιές 10-11-12 πράξεως εφαρμογής 33, στις γειτονιές 14-15 πράξεως εφαρμογής 37 και στις γειτονιές 9-13 πράξεως εφαρμογής 45 για τη δημιουργία θεματικών πυρήνων Πρασίνου και Αναψυχής: 2,5 εκ. ευρώ. Σε φάση δημοσίευσης της διακήρυξης του διαγωνισμού. Χρόνος υλοποίησης 18 μήνες.

-Στεγανοποίηση κυψελών 3 και 4 ΧΥΤΑ ΒΔ ενότητας Ν. Θεσσαλονίκης: 7,35 εκ. ευρώ. Η υλοποίηση του έργου της κατασκευής έχει προσωρινά ανασταλεί λόγω ανάγκης επίλυσης απρόβλεπτων γεγονότων (ύπαρξη νερών στην λεκάνη υποδοχής). Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Δίκτυο αποχέτευσης και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην ΤΚ Αγίου Βασιλείου Δήμου Λαγκαδά: 3,6 εκ. ευρώ. Αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Βορειοδυτικού Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης: 12,2 εκ. ευρώ. Η κατασκευή στο ΣΜΑ Ευκαρπίας έχει διακοπεί. Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες.

-Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Κεντρική Μακεδονία: 747.658 ευρώ. Χρόνος υλοποίησης 25 μήνες. Κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

-Διοργάνωση PhotoBiennale από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης: 1 εκ. ευρώ. Η υλοποίηση του έργου παρουσιάζει καθυστέρηση.

-Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Νοσοκομείων της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Κεντρική Μακεδονία: 1 εκ. ευρώ. Υπάρχουν καθυστερήσεις.

-Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνας: 1,3 εκ. ευρώ. Χρόνος υλοποίησης 18 μήνες.

-Βελτίωση και προσθήκη προκατασκευασμένων γραφείων στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπων: 345.000 ευρώ. Υποχρέωση υπογραφής σύμβασης έως  την ερχόμενη Παρασκευή. Αναμονή διορθωμένων τευχών δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 12 μήνες.

-Προσθήκη – επέκταση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Χαρίσειου Γηροκομείου Θεσσαλονίκης (Α+Β): 11 εκ. ευρώ. Αναμένονται τα τεύχη δημοπράτησης. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Προμήθεια – εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας για την βελτίωση των υποδομών στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: 5 εκ. ευρώ. Η προθεσμία για τη συμβασιοποίηση του έργου λήγει στις 30 Απριλίου 2013. Χρόνος υλοποίησης 24 μήνες.

-Αστική Ανάπλαση του ΟΤ 72 και χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων επί της δημοτικής οδού Θέρμης – Πανοράματος της Δ.Ε. Πανοράματος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη: 3,2 εκ. ευρώ. Σε φάση δημοσίευσης της διακήρυξης του διαγωνισμού. Χρόνος υλοποίησης 18 μήνες.

-Εγκατάσταση Συστήματος Τηλε-ελέγχου – Τηλεχειρισμού στο Δήμο Αγίου Αθανασίου: 638.000 ευρώ. Υποβλήθηκαν ενστάσεις και προσφυγές. Χρόνος υλοποίησης 14 μήνες.

-Τριθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, Δήμου Χαλκηδόνος: 3,96 εκ. ευρώ. Σε φάση δημοσίευσης της διακήρυξης του διαγωνισμού. Χρόνος υλοποίησης 20 μήνες.

-Ανάπλαση, αναβάθμιση και δημιουργία νέων θεματικών Πυρήνων Πρασίνου, Αθλοπαιδιών και Αναψυχής στα οικοδομικά τετράγωνα 68, Γ134, Γ119, 22, 97, 100, 109 του Δήμου Ωραιοκάστρου: 2,6 εκ. ευρώ. Σε φάση δημοσίευσης της διακήρυξης του διαγωνισμού. Χρόνος υλοποίησης 18 μήνες.

http://voria.gr

Advertisements

Posted on 06/04/2013, in Θεσσαλονίκη and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: