MAΡΑΘΩΝ 2013


ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η επιχείρηση 2013Μαραθών περιγράφεται από τις παρακάτω ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ διαπιστώσεις και προτάσεις: 

1. Τα πράγματα δεν πάνε καλά.

2. Δεν πάνε καλά επειδή αποφασίζουν άλλοι και όχι εμείς ο λαός, και το κάνουν με γνώμονα τα συμφέροντα τρίτων και όχι της κοινωνίας.

3. Για να αλλάξει αυτό, πρέπει εμείς οι πολλοί να συμμετέχουμε στην εξουσία.

4. Αυτό μπορεί να γίνει αλλάζοντας το Σύνταγμα με τέτοιο τρόπο ώστε 1) Να εξασφαλίζει ισηγορία, ισονομία και ισοκρατία. 2) να προκαλούνται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία του λαού, και 3) να ασκείται έλεγχος στην εξουσία από Σώμα κληρωτών πολιτών.

5. Ο τρόπος για να επιβάλλουμε την παραπάνω θέληση μας είναι να συγκεντρωθούμε όλοι οι Ελληνες πολίτες στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα ζητώντας το ίδιο πράγμα. Μια συνέλευση του έθνους. Αυτό θα γίνει στο Μαραθώνα.

6. Για να έχει μεγαλύτερη επιτυχία το εγχείρημα, θα πρέπει μαζί με το λαό να ενωθούν θεσμικοί φορείς εξουσίας (δικαστικό σώμα, αστυνομία, στρατός, τοπική αυτοδιοίκηση και λοιποί δημόσιοι λειτουργοί).

7. Ο λαός αυτοπροσώπως (με τη φυσική του παρουσία στο Μαραθώνα) θα δηλώσει τη θέληση του και θα επικυρώσει όσα γράφονται στο “ΚΑΛΕΣΜΑ” στη σελίδα του Μαραθώνα, θα απαιτήσει δηλαδή:

1.    Αμεση ανάκληση των βουλευτών και της  κυβέρνησης.
2.    Δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης προσωπικοτήτων.
3.    Δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης για τον ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ
4.    Αμεση παύση πληρωμών προς δανειστές,  μέχρι να επικυρωθεί το νέο σύνταγμα με δημοψήφισμα, να γίνει έλεγχος του χρέους και να ληφθούν αποφάσεις από το λαό με δημοψήφισμα.

καθώς και θα εξουσιοδοτήσει τα πρόσωπα που εμπιστεύεται να αναλάβουν την προσωρινή διακυβέρνηση της χώρας (κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης) και τα πρόσωπα που εμπιστεύεται να συγκροτήσουν ομάδα σύνταξης του νέου συντάγματος (που θα επικυρωθεί από το λαό με δημοψήφισμα).

8. Η επιλογή των προσώπων των δύο ομάδων (προσωρινή κυβέρνηση και ομάδα σύνταξης νέου συντάγματος) θα προκύψει από την Ελλήνων Βούληση, από το σώμα δηλαδή του λαού.

9 Το νέο Σύνταγμα θα συνταχθεί από την ομάδα σύνταξης μετά από δημόσια διαβούλευση και θα επικυρωθεί από το λαό με δημοψήφισμα.

10. Τη διαδικασία απο την οποία θα προκύψει το νέο σύνταγμα θα την καθορίσει η ομάδα σύνταξης, ενώ την ομαλή λειτουργία του κράτους και τη διαφύλαξη της ασφάλειας της χώρας κατά το μεταβατικό διάστημα θα την αναλάβει η προσωρινή κυβέρνηση.

11. Η ομάδα των 5 θα διαλυθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, χωρίς να σχηματίσει κόμμα, κίνημα ή άλλη οργάνωση και το όνομα Επιχείρηση 2013 Μαραθών θα καταγραφεί ιστορικά ως προσπάθεια συσπείρωσης του λαού και όχι ως οτιδήποτε άλλο.

12. Ο Ελληνικός λαός, εκτός από τεμπέληδες, καλοπερασάκηδες και λαμόγια, περιλαμβάνει και ανθρώπους ξεχωριστούς, ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά, που υπερασπίστηκαν τις αξίες και τις αρχές τους πολλές φορές σε εχθρικό περιβάλλον,  ανθρώπους που δεν έκλεψαν, που δεν τα πήραν, και οι άνθρωποι αυτοί είναι παντού, και εργάζονται ευσυνείδητα, είτε εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες είτε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν συμπολίτες μας και στο δικαστικό σώμα, στην αστυνομία και στο στρατό και παντού, συμπολίτες μας που υποφέρουν εξίσου με εμάς, αλλά δεν βγαίνουν μπροστά επειδή φοβούνται ότι θα είναι οι μόνοι που θα κάνουν το βήμα, και ότι το βήμα αυτό θα είναι στο κενό.  Ο Μαραθώνας είναι ο φάρος που άναψε και περιμένει όλους αυτούς τους άξιους ανθρώπους να συσπειρωθούν, και αν γίνει έτσι να είσαι σίγουρος ότι μετά την πρωτομαγιά, τίποτα πια δε θα είναι ίδιο με πριν.  Και αυτό εξαρτάται από εσένα.

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Αν συμφωνείς με τις παραπάνω αρχές και δέχεσαι να ξεχάσεις μέχρι την πρωτομαγιά αν είσαι αριστερός ή δεξιός, εργοδότης ή εργαζόμενος, προλετάριος ή αστός, παοκτσής ή ολυμπιακός, και θέλεις να βοηθήσεις στην πραγματοποίηση του οράματος αυτού, γίνε εθελοντής στέλνοντας τώρα μήνυμα στο marathon-fighter@gmail.com

Ολα τα παραπάνω έχουν συμφωνηθεί από την ομάδα 5, η οποία δεσμεύεται έναντι όλων των φίλων και των εθελοντών ότι δεν θα αλλάξουν.

Η ομάδα των 5.

http://2013marathon.org/

 

Advertisements

Posted on 06/04/2013, in Πολιτική and tagged . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: