Από τον Μάιο οι βίζες σε ξένους για επενδύσεις σε ακίνητα


Αρχές Μαΐου, θα ξεκινήσει το μέτρο της βίζας σε υπηκόους τρίτων χωρών για επενδύσεις πάνω από 250.000 στην αγορά κατοικίας, στην Ελλάδα.

Υψηλό είναι το ενδιαφέρον από Ρώσους, Κινέζους, Αμερικανούς και από πολίτες αραβικών χωρών για την αγορά ακινήτων στη χώρα μας, είτε για εξοχική κατοικία είτε για τουριστική επένδυση.
Αυτό αναφέρθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης με την INVEST IN GREECE A.E., με θέμα «Διευκόλυνση υπηκόων τρίτων χωρών αναφορικά με επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα», ενώ γνωστοποιήθηκε ότι, στο τέλος του μήνα, θα έχουν υπογραφεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι, ώστε να τεθεί το μέτρο σε εφαρμογή.

Θεωρείται ιδιαίτερα θετική η απόφαση να δοθεί η δυνατότητα σε υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι προβαίνουν σε αγορά ή δεκαετή χρονομεριστική μίσθωση ακινήτων ύψους 250.000 ευρώ και άνω, να λάβουν πενταετή άδεια διαμονής, με δυνατότητα ανανέωσης για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης είπε οτι μέσα στο 2013 θα λειτουργήσει η Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή για την επιτάχυνση της υλοποίησης μεγάλων επενδύσεων, ενώ προχωρά και η διαδικασία για τις αποκρατικοποιήσεις και οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, με προτεραιότητα στο λιμάνι κρουαζιέρας στον Πειραιά και τα απορρίμματα.

Στόχος του μέτρου με τις ειδικές άδειες παραμονής είναι να επενδύσουν άνθρωποι για περισσότερο καιρό στη χώρα μας, τόνισε ο κ. Μηταράκης και διευκρίνισε ότι δεν δίνεται άδεια εγκατάστασης και εργασίας, ούτε υπολογίζονται αυτά τα έτη παραμονής για την απόκτηση ιθαγένειας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελο Σιρίγο, η απάντηση για βίζα έρχεται σε δεκαπέντε μέρες, αλλά επειδή είναι τύπου Σέγκεν και επανεξετάζεται, για να μην υπάρχει καθυστέρηση εξετάζεται το σχέδιο να κατατίθεται και το σχετικό έγγραφο του υποθηκοφυλακείου στα χαρτιά που απαιτούνται, ώστε για ενενήντα μέρες να δίνεται η πρώτη άδεια μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία.

Μέχρι τώρα, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, για τις άμεσες ξένες επενδύσεις άνω των 300.000 ευρώ από πολίτες τρίτων χωρών, έπαιρνε ο ίδιος ο επενδυτής άδεια διαμονής και αυτό ήταν οξύμωρο. Με την τροποποίηση, διευρύνεται το ρυθμιστικό πεδίο του νομού και εντάσσονται στην άδεια δεκαετούς παραμονής και πολίτες τρίτων χωρών που είναι απαραίτητοι για την πραγματοποίηση των στρατηγικών επενδύσεων, μαζί με σύζυγο και ανήλικα τέκνα και βοηθητικό προσωπικό, αν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε ότι αφορά στις μικρομεσαίες επενδύσεις άνω των 250.000 ευρώ, είτε για αγορά ακινήτου είτε για χρονομεριστική μίσθωση, όποιος κάνει μια τέτοια επένδυση δικαιούται αυτός και η οικογένεια του να πάρει άδεια πενταετούς διαρκείας και, αν εξακολουθήσει να έχει την περιουσία αυτή στο όνομά του, δικαιούται αλλεπάλληλης ανανέωσης. Είναι βίζα τύπου C και δίνει δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ αλλά όχι και δυνατότητα εργασίας.

newsit.gr


Advertisements

Posted on 22/04/2013, in Οικονομία and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: