Ο Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε και μίλησε σ’ ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά συνέδρια του κόσμου


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά συνέδρια που γίνονται σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών σημαντικών επενδυτών και επενδυτικών κεφαλαίων.
pasok-logo300 copy


Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε στη σημασία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, τις μεταρρυθμίσεις, τη λιτότητα και τις επενδύσεις. Υπογράμμισε την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει ο Έλληνες και τα πρωτοφανή αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, κάτι που αναγνωρίζεται σήμερα από όλους, πολύ περισσότερο που τώρα αρχίζουν να καταγράφονται και οι πρώτες θετικές ενδείξεις σε μια σειρά παράγοντες που καθορίζουν τις οικονομικές και όχι μόνον εξελίξεις, αλλά και το γενικότερο κλίμα για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Τόνισε ότι, η λιτότητα έχει πλήξει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και ιδιαιτέρως τους πιο αδύναμους.

Διευκρίνησε ωστόσο ότι, υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι, είναι αναγκαία η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που άρχισε η κυβέρνησή του, καθώς μόνο έτσι -όχι με λιτότητα- θα αντιμετωπιστούν οριστικά οι αιτίες των προβλημάτων και θα καταστεί βιώσιμη η οικονομία.

Έμφαση έδωσε στην ανάπτυξη και ιδιαιτέρως στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι, στην Ελλάδα και ο χρόνος και οι προϋποθέσεις που υπάρχουν, διαμορφώνουν τις καλύτερες δυνατές επενδυτικές ευκαιρίες και μάλιστα σε πολλούς τομείς, λόγω θέσης, κλίματος και δυνατοτήτων για εναλλακτικές επενδύσεις.

Ειδική αναφορά έκανε στο μείζον ζήτημα της ανεργίας και την ανάγκη αντιμετώπισής του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την προώθηση κοινών ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων και την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης των ανέργων, αντίστοιχο του Erasmus.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με εκπροσώπους πολλών επενδυτικών κεφαλαίων, που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και για τον λόγο αυτό εντείνουν και τις αναζητήσεις τους αλλά και ενισχύουν τα διαθέσιμα κεφάλαια τους.

Εκτενή συνομιλία είχε με το μέλος του Κογκρέσο Barney Frank, εκ των εισηγητών του νόμου Dodd-Frank για την μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομκού τομέα, σχετικά με την ανάγκη να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο οι επιθετικές ρυθμίσεις που προβλέπει, αλλά και την ανάγκη εξάλειψης των φορολογικών παραδείσων.

Επίσης, συναντήθηκε με τον Ehud Barak, πρώην Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Leon Panetta, πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά και για την ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης ειρηνευτικής συμφωνίας για το Παλαιστινιακό.

Advertisements

Posted on 13/05/2013, in Παραπολιτικά and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: