ΒΙΝΤΕΟ. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ


tromaktiko3

RISING CITIES

Φωτιά έχουν πάρει τα social media, καθώς αναδημοσιεύονται διαρκώς αναρτήσεις και φωτογραφίες που δείχνουν καρέ – καρέ την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, την περίφημη καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση, να αποχωρεί από την Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όταν ο Βύρων Πολύδωρας ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μια από αυτές είναι κι αυτή που δημοσιεύουμε, όπου όπως μπορείται να δείτε, ενώ ελάχιστα λεπτά πριν η κ. Ρεπούση βρισκόταν στο έδρανό της, με το που ανακοινώθηκε η σιγή και σηκώθηκαν οι βουλευτές, εκείνη έγινε καπνός!

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού έγραψε στο twitter του ειρωνευόμενος την κ. Ρεπούση ότι, «μάλλον θα θυμήθηκε πως είχε κάποια δουλειά την ώρα που η Βουλή τηρούσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ποντίων».

Η κ. Ρεπούση έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από το βιβλίο ιστορίας της Στ’ δημοτικού με τον περίφημο «συνωστισμό» που έγινε στην Σμύρνη, αφού ήταν μία από τους συγγραφείς του βιβλίου αυτού.

Η Δημοκρατική Αριστερά, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και με ανακοίνωση της τονίζει: «Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους». Πρακτικούς λόγους!!!

Η ίδια η Ρεπούση εξέδωσε επίσης ανακοίνωση στην οποία περιορίζεται να αναφέρει: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί»…

makeleio.gr

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ

pontioi

O Γ.Τράγκας στην εκπομπή  ελεύθερος σκοπευτής είχε καλεσμένους μικρασιάτες και πόντιους στην οποία ακούστηκαν συγκλονιστικές αφηγήσεις  για αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα που διαψεύδουν τους  ισχυρισμούς της  εν λόγω κυρίας  περι συνωσιστισμού, και κοινων σχολικών βιβλίων με την Τουρκία με το και όσων άλλων βλακωδών έχει πει κατα καιρούς  προσβάλοντας όλους τους Ελληνες.

H κυρία Ρεπoύση μάλον εχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Δεν θα επιτρέψουμε τη γενοκτονία μνήμης , θα σταθούμε ορθιοι για να υποστιρίξουμε τα δίκαια του Ελληνισμου και θα το κάνουμε.

Η απάντηση των Ποντίων στην προκλητική ασέβεια της Ρεπούση ήταν άμεση:

«Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητη αρνητής, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση – τα κατάφεραν οι εχθροί των Ποντίων, εύγε Φώτη Κουβέλη- εκπρόσωπος των αναθεωρητών της ελληνικής ιστορίας, εμφανίστηκε χθες στη βουλή!

Δείτε τα βίντεο απο την εκπομπή του ΣΚΑΙ

Μετά την κόντρα Νίκου Χατζηνικολάου – Μαρίας Ρεπούση για τα ανιστόρητα που είπε η βουλευτής – καθηγήτρια Μ. Ρεπούση ο δημοσιογράφος «ξεσκίζει» την κα Ρεπουση με συνεντεύξεις ιστορικών στη Real News η οποία κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Τα ψέμματα της Ρεπουση».Στη εφημερίδα αρθρογραφούν ο  Σαράντος Καργάκος ιστορικός – συγγραφέας, ο οποιος αναφέρει οτι «στην κα Ρεπουση απαντά ο εθνικός μας ποιητής Διονυσιος Σολομός» και ο καθηγητής ιστορίας του νέου ελληνισμού Κ. Φωτιάδης ο οποίος γράφει «περιμένω τη γραπτή συγγνώμη της ένας αληθινός ιστορικός αυτό θα έκανε».

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα για τη Μαρια Ρεπουση γίνεται αναφορά «για τη γρήγορη διαδρομή της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ προς την καθηγητική έδρα και για τις αμφισβητούμενες ακαδημαϊκές της επιδόσεις.

Posted on 03/06/2013, in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Μανταλένα

    Η ελευθερία του λόγου και της διακίνησης των ιδεών προστατεύεται από το Σύνταγμα. Είναι δικαίωμα λοιπόν της κας Ρεπούση να λέει την άποψή της. Δε χρειάζεται την άδεια κανενός. Το θέμα δεν είναι τι λέει. Μπορεί να λέει ότι θέλει. Το ότι έχει ένα πτυχίο που την ορίζει ως ιστορικό δε σημαίνει ότι ξέρει να κάνει και σωστά τη δουλειά της. Δεν είναι άλλωστε και η μοναδική. Πόσες φορές δεν καλέσαμε υδραυλικό στο σπίτι μας και επειδή ήταν άσχετος καλέσαμε κάποιον άλλο; Πόσες φορές δεν έτυχε να χρειαστούμε και δεύτερη και τρίτη γνώμη γιατρού για να είμαστε σίγουροι για αυτό που μας λένε. Είμαι πόντια και ξέρω τη γενιά μου. Ξέρω τι έγινε από τις αφηγήσεις της γιαγιάς μου, που όταν πέθανε είχε ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής. Επίσης ξέρω ότι πολύ σημασία της δίνουμε. Δε φταίει όμως αυτή. Φταίει αυτός που τη διάλεξε να γράψει ένα σχολικό βιβλίο και έδωσε στις απόψεις της μία βαρύτητα που δεν την έχουν. Φταίνε αυτοί που την ψήφισαν και την έβαλαν στη βουλή γιατί εκεί μόνη της δεν μπήκε. Φταίω και εγώ που ασχολούμε αυτή τη στιγμή μαζί της. Κοινώς γραμμένη θα έπρεπε να την έχουμε γιατί μόνο αυτό της αξίζει.

  2. Ανώνυμος

    I Repoùsi eìnai mia maùri tourkòfili Skyla! na paei na ta peì stous papoùdes mou t’ eìtaane o prw’tos kai o deuteros sikwmòs, kai tis zwès kai to biòs pou xa8ikan sto Marmarà kai stin Pòli.Alla ghenikà i DIMAR mòno ka8ìkia exei. Troikanoùs.Ntro ston Kyr Fw’ti.Kàpote 8a tou ziti8oùn eu8y’nes.

  3. Καμάκι

    Πολλοί άπό έμάς δέν ΄΄εζησαν αύτές τίς καταστάσεις .Τά γεγονότα αύτά έφτασαν σέ μάς άπό τίς διηγήσεις τών γονοιών μας καί τών παπούδων μας,επίσης άπό τούς σοφούς δασκάλους μας καί άπό τά σωστά πιστεύω βιβλία μας ,σχολικά καί μή.Τόσοι πανεπιστιμιακοί .οσοι είναι σωστοί,δημοσιογράφοι ΄΄οσοι είναι σωστοί σήμερα λένε ότι πράγματι ΄΄εγινε γενοκτονία τού έλληνισμού τής μικράς άσίας καί τών ποντίων καί καθημερινά υπάρχουν ΄΄ανθρωποι πού λένε τού λόγου τό άληθές.Τώρα βρέθηκε η κ.Ρεπούση νά λέει τά άντίθετα καί μάλιστα κατά καιρούς έπανέρχεται σ΄αύτά.΄΄Αρα κάπου στοχεύει.Άφού η έλληνική βουλή παραδέχεται τή γενοκτονία πώς αύτή η βουλή έπιτρέπει σέ ένα μέλος της νά έκφράζετε μέ αυτόν τό άπαράδεκτο τρόπο καί νά προσβάλει τόσους ΄΄ελληνες. Λυπάμαι πού έμείς οί ψηφοφόροι ψηφίζουμε καί στέλνουμε νά μάς έκπροσωπουν τέτοιοι ΄΄ανθρωποι στό έλληνικό κοινοβούλιο.’Ελπίζω ΄΄οτι ΄΄ολοι οί έλληνες στίς έπόμενες έκλογές θά θυμούνται ΄΄ολους αύτούς πού μάς χρεωκόπησαν καί ΄΄ολους πού μάς προσέβαλαν.Ό θεός νά μάς φυλάει καί νά ευλογεί καί νά προστατεύει τή πετρίδα μας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: