Η Λέσβος είπε όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ


dscn0905

Μαζική η απάντηση της Λέσβου στο πραξικόπημα του κλεισίματος της ΕΡΤ. Εκατοντάδες κόσμου στο προαύλιο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
«Μη σταματάτε είμαστε όλοι μαζί σας» ήταν το μήνυμα στα χείλη όλων.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ συνεχίζουν να κρατούν το σταθμό ανοιχτό έχοντας στο πλευρό τους δεκάδες Σωματεία, Φορείς, σύσσωμη την Αυτοδιοίκηση και χιλιάδες πολίτες που τηλεφωνούν και στέλνουν διαδικτυακά τα μηνύματα τους.  Ο δρόμος μπροστά από το κτίριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ παρέμεινε κλειστός.

Αύριο όλοι στις 11:00 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Θα ακολουθήσει πορεία στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Το πραξικόπημα δε θα περάσει

dscn0906

dscn0902

Συγκέντρωση συμπαράστασης αυτή την ώρα στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 19:19
Συγκέντρωση συμπαράστασης αυτή την ώρα στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη Δημόσια Ενημέρωση.
Ο Αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και ολόκληρη της ΕΡΤ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Δεν υποχωρούμε! Να ανακληθεί τώρα η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ.
Ή αυτοί ή εμείς!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 18:59
Η τρικομματική κυβέρνηση, κατ΄ επιταγή της Τρόικας και των δανειστών, προχώρησε μέσα σε μια νύχτα στην πρωτοφανή απόφαση για κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στο κλείσιμο των πομπών και στη θυσία των 2.656 εργαζομένων σε αυτήν πριμοδοτώντας έτσι την ιδιωτική κατευθυνόμενη ενημέρωση και ψυχαγωγία.Το προμελετημένο αυτό έγκλημα κατά τις ΕΡΤ, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες. Αποτελούν τον προπομπό και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς και για άλλες απολύσεις και διαθεσιμότητες.
Περισσότερα…

Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 18:58
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική απόφαση που έλαβε η Κυβέρνηση να επιβάλλει τη σιγή στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας μας.
Η Κυβέρνηση της χαμερπούς πολιτικής που ευτελίζει, διασύρει και διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες. Σίγουρα όχι για τη δική μας εξυπηρέτηση. Η Κυβέρνηση των αλλότριων συμφερόντων που απαξιώνει, αποδυναμώνει και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Σίγουρα όχι για το δικό μας συμφέρον Η Κυβέρνηση των μνημονιακών στόχων που μετράει, υπολογίζει και αφαιρεί από το λογαριασμό χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σίγουρα όχι για το δικό μας καλό.
Περισσότερα…

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 18:54
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ. Με μια αντιδημοκρατική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας ακόμα και την Βουλή, στρέφεται ενάντια σε όλη την κοινωνία.Στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους και στην τρόικα ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ πως είναι αποφασισμένη να «χύσει αίμα» προκειμένου να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει. Πετά στο δρόμο 2700 ανθρώπους, δείχνοντας το μέλλον που ετοιμάζει για το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Παραδίδει εξ’ ολοκλήρου το δημόσιο αγαθό που λέγεται ενημέρωση, στους καναλάρχες για να κερδοσκοπούν και να συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν το λαό χωρίς αντίλογο. Καταργεί το μορφωτικό και πολιτισμικό έργο της ΕΡΤ, παραδίδοντας το λαό στα πολιτισμικά σκουπίδια που του προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια. Φιμώνει τη φωνή της περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών κλείνοντας τους περιφερειακούς σταθμούς. Ειδικότερα κλείνοντας την ΕΡΑ Αιγαίου αφήνει τα νησιά μας και τους πολίτες τους χωρίς φωνή και πετά στο δρόμο 21 εργαζόμενους και συμπολίτες μας.
Περισσότερα…

Οικολόγοι Πράσινοι
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 18:53
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε.:«Με μοναδική έγνοια την ικανοποίηση «στόχων» και προθεσμιών για απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο ο Πρωθυπουργός θυσιάζει την ΕΡΤ όπου το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης καλύπτεται από ένα μικρό πάγιο που οι ίδιοι οι πολίτες πληρώνουν. Με κοντόφθαλμους υπολογισμούς δεν καλύπτονται οι μεγάλες τρύπες και καθυστερήσεις και η χώρα επίσημα είναι η πρώτη χωρίς Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην Ευρώπη. Μια εξέλιξη που ήδη κινητοποίησε και ευαισθητοποίησε την κοινωνία, όπως φάνηκε από την τεράστια αυθόρμητη και ασχεδίαστη κινητοποίηση πολλών χιλιάδων πολιτών. Το εσπευσμένο κλείσιμο της κινείται στον αντίποδα από την πραγματική διαφάνεια και τον εξορθολογισμό που χρειάζεται.

Αν τελικά με οποιονδήποτε τρόπο υλοποιήσει τις επιδιώξεις του ο Πρωθυπουργός, η σημερινή κυβέρνηση σίγουρα θα γραφτεί στην Ιστορία! Ως παράδειγμα απερισκεψίας, αλλά και προς αποφυγή.»

Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 18:51
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης καταγγέλλει την ξαφνική κατάργηση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αμφισβητούμενης συνταγματικότητας. Πιστεύοντας ότι η απόφαση αυτή πλήττει την αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί με κάθε νόμιμο τρόπο στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Επισημαίνουμε δε, τη σημαντικότατη συμβολή όλα αυτά τα χρόνια της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου στην ενημέρωση για θέματα και προβλήματα των ακριτικών περιοχών μας.

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 18:49
Ο Σύλλογός μας καταγγέλει την νέα επίδειξη αντεργατικότητας και αυταρχισμού της κυβέρνησης που πάει να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την ΕΡΤ, τον δημόσιο φορέα ενημέρωσης και πολιτισμού, και να απολύσει τους περίπου 2700 εργαζόμενους σ’ αυτή. Απ’ την είσοδο των ναζί το 1941 είχαν να σιγήσουν αυτοί οι πομποί!
Προσπαθούν να δώσουν κοινοβουλευτικό περικάλυμμα σε μια γενική αυταρχική εκτροπή που συνεχώς εξαπλώνεται και σκληραίνει. Όλο και πιο ξεκάθαρα αναδεικνύονται ως παραμύθια οι νόμοι, οι κανόνες, το Σύνταγμα και η επίκληση του Δημοκρατικού καθεστώτος τα οποία «δικαιούνται» να υφίστανται μόνο όταν δεν δημιουργούν πρόβλημα στις βάρβαρες πολιτικές και τους εκφραστές τους. Αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι εχθροί όλης της κοινωνίας!
Με την εξαγγελία περί δήθεν αξιοποίησης της περιουσίας της ΕΡΤ, περιουσίας του ελληνικού λαού, προετοιμάζουν το ξεπούλημα σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, πιθανόν στα ίδια τα οποία παραδίδουν τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης και της διαμόρφωσης συνειδήσεων. Δηλαδή στους μεγαλοκαναλάρχες και τα τρωκτικά που αφού ροκάνισαν για χρόνια το σκάφος της Δημόσιας Ραδιο-τηλεόρασης τώρα το πυροβολούν απ’ τα «σκάφη» των νέων αφεντικών τους.
Περισσότερα…

Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 12:11
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ
· ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
· ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ· ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΜΟΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΨΑΡΑ, ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ)
Περισσότερα…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 12:09
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου εκφράζοντας το σύνολο των εργαζόμενων στο Δήμο Λέσβου, εκφράζει την αγανάκτησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ Α.Ε. και να στείλει στην ανεργία 2.700 εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που κι αυτοί έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα και μεγάλο κόστος από την μνημονιακή πολιτική, στέκονται αλληλέγγυοι στο αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και ειδικότερα στους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Αιγαίου, και θα συμμετέχει μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.
Ως πρώτο βήμα καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση μπροστά στην ΕΡΑ Αιγαίου στο τέλος της οδού Βοστάνη.Ο αγώνας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ Α.Ε. είναι και δικός μας αγώνας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Πηγή 

Posted on 13/06/2013, in Media. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: