Πρωτοφανής ένταση για τη λίστα Λαγκάρντ – Κατατέθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας


ΒΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Διακόπηκε η συνεδρίαση στο τέλος της καθώς βουλευτές αποκάλεσαν τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρ.Μαρκογιαννάκη «επίορκο» και «εισαγγελέα της χούντας». Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για την διαδικασία έγκρισης του πορίσματος

Πρωτοφανής ένταση για τη λίστα Λαγκάρντ - Κατατέθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας
FarmFrenzy3Madagascar

Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς έντασης, έκλεισε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αιτία για την αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έγκριση του πορίσματος της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα κείμενο-σχέδιο πορίσματος στην Επιτροπή, προκειμένου να δοθεί η ευχέρεια διαβούλευσης.

Από την πλευρά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προβάλλονται αποφάσεις προηγούμενων ημερών σύμφωνα με τις οποίες, όπως τονίζουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων, σήμερα όλα τα κόμματα θα έπρεπε να καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα.

Τούτων δοθέντων, τουλάχιστον το πόρισμα των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) παραδίδεται σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη. Τα τρία κόμματα θα προτείνουν την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας περί την υπηρεσία, της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, οι αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής. Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε στους δημοσιογράφους ότι διέκοψε τη συνεδρίαση όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να τον υβρίζουν αποκαλώντας τον «επίορκο» και «εισαγγελέα της χούντας».

Τι λέει το πόρισμα της πλειοψηφίας
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έστω και επεισοδιακά, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το κοινό πόρισμα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σε αυτό προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τα αξιόποινα αδικήματα της νόθευσης, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, και της παράβασης καθήκοντος.

Δείτε το πόρισμα κάνοντας κλικ εδώ.

Στο πόρισμα έχει περιληφθεί ξεχωριστό κεφάλαιο για το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων. Τα τρία κόμματα υποστηρίζουν ότι η αποσβεστική προθεσμία που προβλέπει το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος δεν παρήλθε και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει λόγος για παραγραφή των αξιόποινων πράξεων που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, σε κεφάλαιο με τον τίτλο «Παρατηρήσεις από τη λειτουργία της Επιτροπής» επισημαίνεται ότι «καταβλήθηκε προσπάθεια από μερίδα των συμμετεχόντων μελών-βουλευτών στην προανακριτική να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη για να κατευθύνουν την κοινή γνώμη σε συμπεράσματα» με διαρροές και έντεχνη παραπλάνηση.

Ακόμη, διατυπώνεται η παρατήρηση ότι το ΣΔΟΕ χρειάστηκε μήνες, προκειμένου να καταθέσει το πόρισμά του για τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα (σ.σ. συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου), αν και η φοροδιαφυγή αποτελεί κομβικό πρόβλημα για τη χώρα μας και μολονότι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές επιτρέπουν την ταχύτατη αντιπαραβολή στοιχείων. Ως εκ τούτου, υπογραμμίζεται η ανάγκη για την άμεση ενίσχυση του ΣΔΟΕ με κατάλληλα ειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό. Σε αντίθεση με το ΣΔΟΕ, η Επιτροπή επισημαίνει τη σημαντική συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία μέσα σε λίγες μέρες παρέδωσε τα πορίσματα των ερευνών της.

Ειδικά, για το γεγονός ότι στο πόρισμα δεν περιλαμβάνεται και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων, τα τρία κόμματα αναφέρουν ότι «τα αξιόποινα αδικήματα της νόθευσης και της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, κατά παγία νομολογία συρρέουν. Εκτιμάται ότι η εξαφάνιση του cd που θα ηδύνατο να χαρακτηριστεί ως υπεξαγωγή εγγράφου είναι μη τιμωρητή υστέρα πράξη, αφού διεπράχθη προς χάριν μη αποκάλυψης της διαπραχθείσας νόθευσης».

Για τον προέδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πόρισμα αναφέρεται: «Είναι πρωτοφανές και σχεδόν απίστευτο το γεγονός ότι όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου απεχώρησε κατά τον μήνα Ιούνιο του 20011 από το υπουργείο Οικονομικών, δεν ενημέρωσε για την ύπαρξη της λίστας τον διάδοχό του υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντ’ αυτού κράτησε στην κατοχή του το usb που ήταν νοθευμένη απομίμηση του γνήσιου cd, και συνδιελέγετο για την τύχη του με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, ως εάν να παρέμενε ακόμη υπουργός Οικονομικών».

Επίσης, αναφέρεται ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, στην κατάθεσή του απέκρυψε ότι απευθύνθηκε εγγράφως προς το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, «για να ενισχύσει προφανώς την εκδοχή της άτυπης παράδοσης του επίμαχου cd για τη λίστα των Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό».

ΚΚΕ: Ενδείξεις για τη διάπραξη τριών αδικημάτων από Παπακωνσταντίνου
Ενδείξεις για τη διάπραξη τριών αδικημάτων από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου διαπιστώνει, στο πόρισμά του, το ΚΚΕ.

Πρόκειται για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου με κακουργηματική μορφή, το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Πηγή:

ethnos.gr
Advertisements

Posted on 04/07/2013, in Πολιτική and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: