Έβαλαν χαράτσι και για τους κοινόχρηστους χώρους


Έβαλαν χαράτσι και για τους κοινόχρηστους χώρους

Blinko
Έβαλαν χαράτσι στις  σκάλες και τα ασανσέρ. Ειδικό τέλος ακινήτων έβαλε το υπουργείο οικονομικών ακόμη και σε λογαριασμούς που αφορούν κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας!

Ηλεκτροπληξία κόντεψαν να πάθουν πολλοί διαχειριστές μόλις έκαναν το λάθος να  ανοίξουν το φάκελο της ΔΕΗ, καθώς παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ξεκάθαρα η ένδειξη “κοινόχρηστοι χώροι” και η νομοθεσία προβλέπει ότι οι χώροι αυτοί απαλλάσσονται από το χαράτσι, είδαν πάνω στο λογαριασμό να αναγράφεται το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων !

Οι διαχειριστές για  να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων από το χαράτσι θα πρέπει να συλλέξουν μια σειρά από δικαιολογητικά και να επισκεφθούν έως και τρεις διαφορετικές υπηρεσίες για να γλιτώσουν από το φόρο.

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθούν ένα κατάστημα της ΔΕΗ για να ελέγξουν αν στο αρχείο της επιχείρησης υπάρχει στα στοιχεία της παροχής ο ειδικός κωδικός που αφορά σε κοινόχρηστους χώρους.

Αν υπάρχει αυτή η ένδειξη και το χαράτσι βεβαιώθηκε τότε θα πρέπει να λάβουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι πράγματι οι χώροι που φορολογήθηκαν είναι κοινόχρηστοι.

Τη βεβαίωση αυτή θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίσουν στην εφορία και να υποβάλλουν αίτηση για τη διαγραφή του χαρατσιού.

Στην περίπτωση, που δεν υπάρχει η σχετική ένδειξη για κοινόχρηστο χώρο στο αρχείο της ΔΕΗ τότε ακολουθείται διαφορετική διαδικασία η οποία είναι ακόμη πιο γραφειοκρατική και οδηγεί σε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος για τους φορολογούμενους.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει πρώτα να δώσουν γύρω στα 150 ευρώ και να λάβουν μια βεβαίωση μηχανικού για το γεγονός ότι πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους στην οποία θα αναγράφεται και η επιφάνεια των κοινόχρηστων χώρων….

Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλουν τη βεβαίωση του μηχανικού στο δήμο.

Ο δήμος τους χορηγεί άλλη βεβαίωση περί κοινόχρηστων χώρων την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλλουν στη ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ θα τους χορηγήσει στη συνέχεια άλλη βεβαίωση (η τρίτη) η οποία θα πρέπει να υποβληθεί στην εφορία που ανήκει το ακίνητο μαζί με μια αίτηση απαλλαγής από το ΕΕΤΗΔΕ.

Η εφορία έχει τη δυνατότητα να απαλλάξει αμέσως την πολυκατοικία από το χαράτσι και να χορηγήσει και σχετική βεβαίωση απαλλαγής στον διαχειριστή. Μπορεί όμως η απάντηση να πάρει και μερικές εβδομάδες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ο διαχειριστής τολμήσει να….. μην προσέξει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, τότε οι ένοικοι των πολυκατοικιών θα πληρώσουν φόρο από τον οποίο όμως κανονικά.. απαλλάσσονται!

XOROI.jpg

 Απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων από χαράτσια προβλέπει η νομοθεσία

Απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων, τόσο από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας όσο και από το έκτακτο τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ 2012 και ΕΕΤΑ 2013) προβλέπει ρητά η νομοθεσία, ανέφεραν απόψε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αρμόδιοι νομικοί κύκλοι με αφορμή καταγγελίες για χρέωση των συγκεκριμένων τελών στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν για το ίδιο θέμα ότι οι χρεώσεις γίνονται με βάση τα στοιχεία που αποστέλλουν οι Δήμοι στο Διαχειριστή του Δικτύου, χωρίς καμία παρέμβαση της επιχείρησης ή των άλλων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνεπώς, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα όποια λάθη έγιναν με τη χρέωση του ΤΑΠ και του ΕΕΤΑ σε κοινόχρηστους χώρους δεν οφείλονται στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Πηγή : newsbomb.gr  / madata.gr
FarmFrenzy3Madagascar

Posted on 06/07/2013, in Κοινωνία and tagged , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: