Δεν ρυθμίσατε τα χρέη σας; Προστατεύστε τις καταθέσεις σας


«Πογκρόμ» κατά των οφειλετών του Δημοσίου διέταξε το υπουργείο Οικονομικών να εξαπολύσουν οι εφορίες, επιστρατεύοντας κάθε δυνατό μέσο, συμπεριλαμβανομένων των κατασχέσεων ακινήτων και καταθέσεων, για όσους δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους προ τις εφορίες και τα ταμεία.

Εξάλλου, από τις 23 Απριλίου ισχύει η κατάργηση διά νόμου της προσωποκράτησης, δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο κοινοποίησης ομαδικού κατασχετηρίου επί τραπεζικών καταθέσεων, ενώ υποχρεώνονται οι έφοροι να κινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού ακινήτων εντός τετράμηνου από την επιβολή κατάσχεσης.

Ορίζεται, όμως, ότι η τιμή εκκίνησης δεν μπορεί να είναι μικρότερη της αντικειμενικής αξίας, ενώ δεν ισχύει το δεσμευτικό τετράμηνο για τον έφορο εάν ο πλειστηριασμός αφορά στην κύρια κατοικία του οφειλέτη.

Αντιμέτωποι ακόμη και με κατάσχεση των καταθέσεών τους κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία και διαθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, όσοι χρωστούν εισφορές πάνω από 150.000 ευρώ και από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι διαθέτουν αυτά τα χρήματα, δεν θα μπορούν να μπουν στην πάγια ρύθμιση εξόφλησης σε 12 μήνες και αντίστοιχα όσοι χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ και διαπιστωθεί ότι τα διαθέτουν δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 48 δόσεων.

Και στις δύο περιπτώσεις, μάλιστα, τα χρήματα των οφειλών προς τα ταμεία θα γίνονται άμεσα απαιτητά από το Δημόσιο.

Εάν οι φορολογούμενοι επιλέξουν να μη ρυθμίσουν τα χρέη τους, τότε οι εφορίες θα πρέπει να προχωρήσουν στα εξής μέτρα:

– Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων για όσους χρωστούν από 3.000 ευρώ και άνω. Οι κατασχέσεις πρέπει να γίνονται με στόχο την άμεση είσπραξη της οφειλής και όχι απλώς μόνο για διακοπή της παραγραφής της παράβασης.

– Πλειστηριασμούς σπιτιών και οικοπέδων που έχουν ήδη κατασχεθεί.

– Ποινικές διώξεις για όλους όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ.

– Οι εφορίες θα πρέπει πρώτα να δεσμεύουν ποσά που τυχόν εισπράττουν οι μικροοφειλέτες και μετά να προχωρούν, εάν χρειάζεται, σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Στα ποσά που μπορούν να κατάσχονται περιλαμβάνονται μισθοί,συντάξεις, επιδοτήσεις, ενοίκια και πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης του Δημοσίου από τρίτους. Ειδικά για τους μισθούς και τις συντάξεις, ο νόμος προβλέπει την κατάσχεσή τους έως ποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνο εφόσον το ύψος του ποσού είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.

– Για μισθωτές ακινήτων, προβλέπονται κατασχέσεις ενοικίων και απόδοσή τους από τον ενοικιαστή απευθείας στο Δημόσιο.

– Για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δεν πληρώνουν στο Δημόσιο, δίδονται εντολές για κατασχέσεις αμοιβών από τους πελάτες τους, πριν ακόμα τις πάρει ο οφειλέτης στα χέρια του.

– Παρέμβαση του Δημοσίου σε πλειστηριασμούς που πρόλαβαν να διενεργήσουν τρίτοι για να εισπράξει το δικό του μερίδιο.

– Μπλοκάρισμα μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη σε τρίτους (π.χ., γονείς προς παιδιά) εάν υποκρύπτεται δόλος.

Αν ανακαλύψετε, λοιπόν, ότι σας λείπουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό, αναρωτηθείτε αν χρωστάτε στην εφορία και δεν μπήκατε σε διαδικασία ρύθμισης. Αν δεν το κάνατε, τότε η εφορία θα μπορεί να προχωρεί σε on-line κατάσχεση του ποσού που χρωστάτε.

Από τη στιγμή που κάποιος δεν θα υπάγεται σε ρύθμιση, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα στέλνει μήνυμα δέσμευσης του ποσού σε όλες τις τράπεζες. Δέσμευση σημαίνει ότι αν το ποσό της οφειλής είναι 5.000 ευρώ και το υπόλοιπο της κατάθεσης 6.000 ευρώ, ο καταθέτης θα μπορεί να προχωρήσει σε ανάληψη μόνο των 1.000 ευρώ. Μήνυμα «ξεμπλοκαρίσματος» του τραπεζικού λογαριασμού θα αποστέλλεται μόνο αν ο οφειλέτης προσέλθει και ρυθμίσει τοχρέος του μέσα στις προθεσμίες (αυστηρές), που θα του θέτει η επιστολή ειδοποίησης της οφειλής. Αν πάλι ο οφειλέτης αρνηθεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, τότε η δέσμευση θα μετατρέπεται σε κατάσχεση.

Η νομική κάλυψη για τη διασύνδεση της ΓΓΠΣ με τις τράπεζες μέσω Τειρεσία, θα γίνει με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει, επίσης, στις φορολογικές αρχές να έχουν απευθείας πρόσβαση στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς (όταν αυτό απαιτείται) προκειμένου να διερευνούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

ΟΑΕΕ: Πώς θα γίνει η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Το «πράσινο φως» για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), έδωσε με εγκύκλιό του ο οργανισμός σε περίπου 370.000 αυτοαπασχολούμενους.

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι έχουν καταβάλλει ανελλιπώς τις ασφαλιστικές τους εισφορές από την αρχή του χρόνου έως σήμερα. Με τη «Νέα Αρχή» ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και τις 31/12/2012, με έκπτωση στα Τέλη Καθυστέρησης, ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης.

Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2013 και μετά, θα πρέπει να τις καταβάλλουν πριν την ημερομηνία υπαγωγής τους στη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται έκπτωση 50% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 01/07/2013, έκπτωση 40% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2014, έκπτωση 35% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2015, έκπτωση 30% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2016 και έκπτωση 25% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2017, εφόσον, α) δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος ή β) έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις (ενεργές), αρκεί ο αριθμός των δόσεων που θα επιλεγεί να είναι μικρότερος ή ίσος των υπολειπόμενων δόσεων της προηγούμενης ρύθμισης.

Τα δικαιολογητικά

Το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση «Νέα Αρχή» ασκείται άπαξ με αίτηση που υποβάλλεται σε οποιοδήποτε χρόνο, κατά τη διάρκεια της ισχύος της ρύθμισης, δηλαδή, έως τις 30/6/2017. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της οφειλής και πρέπει να υποβληθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Για κύρια οφειλή έως 5.000: – Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου οικονομικού έτους – Έντυπα ΕΤΑΚ ή Ε9 – Βεβαίωση αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ότι είναι φορολογικά ενήμερος από 01/01/2013. – Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνονται: α) Η αδυναμία εξόφλησης της συνολικής οφειλής και η δυνατότητα του οφειλέτη να ανταποκριθεί στην τμηματική καταβολή καθόλη τη διάρκεια της ρύθμισης, β) ότι δεν έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πρωτόδικα, τελεσίδικα ή αμετάκλητα και δεν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή.

2. Για κύρια οφειλή από 5.000 ευρώ έως 75.000 ευρώ: – Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου οικονομικού έτους – Έντυπα ΕΤΑΚ ή Ε9 – Βεβαίωση αρμόδιας Υπηρεσίας Υπουργείου Οικονομικών (Δ.Ο.Υ.) ότι είναι φορολογικά ενήμερος από 1/1/13 – Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία δηλώνονται: α) η αδυναμία εξόφλησης της συνολικής οφειλής και η δυνατότητα του οφειλέτη να ανταποκριθεί στην τμηματική καταβολή καθόλη τη διάρκεια της ρύθμισης, β) ότι δεν έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πρωτόδικα, τελεσίδικα ή αμετάκλητα και δεν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή, γ) λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το εισόδημά του, τα χρηματικά διαθέσιμά του, την ακίνητη περιουσία του και το σύνολο των οφειλών του. Ειδικότερα: – Κινητές αξίες – Ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής – Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα – Οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και κύκλο εργασιών – Αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών (ΙΒΑΝ) και το ύψος αυτών – Οχήματα των οποίων έχει την κυριότητα – Απαιτήσεις από τρίτους – Οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται.

3. Για κύρια οφειλή από 75.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ:- Τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην προηγούμενη περίπτωση 2 και επί πλέον:- Βεβαίωση, που υπέχει θέση Υπεύθυνης δήλωσης, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή, περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων και των λοιπών δικαιολογητικών, που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς και τη βιωσιμότητα της ρύθμισης.

Η βεβαίωση-μελέτη βιωσιμότητας, πέραν της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων και λοιπών δικαιολογητικών, πιστοποιεί όλες τις υποχρεώσεις του οφειλέτη προς το κράτος και προς τρίτους, την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη ως προς την παροχή επαρκών εγγυήσεων για την υπαγωγή και τήρηση της ρύθμισης και τη δυνατότητά του να εξυπηρετήσει ενδεχόμενους παράλληλους διακανονισμούς και οφειλές προς το Δημόσιο ή τρίτους φορείς, τη ρευστότητά του και τα προσδοκώμενα έσοδα. Ως ανεξάρτητοι εκτιμητές ορίζονται οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές, οι λογιστές, οι φοροτεχνικοί και οι κατέχοντες άδεια ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος. Η δαπάνη για την αμοιβή των εκτιμητών βαρύνει αποκλειστικά τον οφειλέτη.

Πώς θα κάνετε deal με το ΙΚΑ

Τις δυνατότητες που έχουν οι εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ρυθμίσουν τις καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές με τις ρυθμίσεις της «Νέας Αρχής» του Νόμου 4152/2013, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιδρύματος.

Στη νέα ρύθμιση, μπορούν να ενταχθούν οι εργοδότες που δεν έχουν υπαχθεί έως τώρα σε καθεστώς ρύθμισης. Όσοι δεν είναι συνεπείς ως προς την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων ασφάλισης μισθωτών της τελευταίας πενταετίας, καθώς και όσοι έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί κατ’ αυτών ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή, εξαιρούνται και δεν δύναται να υπαχθούν στις ανωτέρω ρυθμίσεις.

Όσοι ενταχθούν στη νέα ρύθμιση έχουν τις παρακάτω επιλογές:

– Έκπτωση 25% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2012, οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01/01/2013 και εφεξής, εφόσον το χρέος εξοφληθεί μέχρι την 30/06/2017.

– Έκπτωση 30% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2012, οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01/01/2013 και εφεξής, εφόσον το χρέος εξοφληθεί μέχρι την 30/06/2016.

– Έκπτωση 35% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2012, οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01/01/2013 και εφεξής, εφόσον το χρέος εξοφληθεί μέχρι την 30/06/2015.

– Έκπτωση 40% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2012, οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01/01/2013 και εφεξής, εφόσον το χρέος εξοφληθεί μέχρι 30/06/2014.

– Έκπτωση 50% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2012, οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01/01/2013 και εφεξής, εφόσον το χρέος εξοφληθεί εφάπαξ μέχρι 31/07/2013.

Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» υποβάλλεται άπαξ σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα έως 30/06/2017, με εξαίρεση την εφάπαξ εξόφληση της ρύθμισης, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά μέχρι 31/07/2013.

Αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι 30/06/2013 θα επωφεληθούν με τον μέγιστο αριθμό των 48 μηνιαίων δόσεων. Αντίθετα, για κάθε μήνα καθυστέρησης μετά την 30/06/2013, οι δόσεις θα μειώνονται σε 47, 46, 45 κ.ο.κ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» είναι η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01/01/2013 και εφεξής.

Ποιοι θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος

Κανείς δεν θα ξεφύγει από τη «δαγκάνα» της έκτακτης εισφοράς, ακόμη κι αν παίρνει επίδομα ανεργίας ή αναπηρίας! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτό διευκρινίζει με εγκύκλιο ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα, με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% θα επιβαρυνθούν όλα τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το εάν αυτά απαλλάσσονται του φόρου ή φορολογούνται αυτοτελώς.

Δηλαδή, η εισφορά αλληλεγγύης θα επιβληθεί φέτος στα επιδόματα που καταβάλλονται σε ανέργους, αναπήρους, πολυτέκνους και χαμηλοσυνταξιούχους, στα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας, στα ποσά των τόκων καταθέσεων τα οποία υπερέβησαν τα 250 ευρώ το 2012, στους τόκους από έντοκα γραμμάτια, ομόλογα και repos, στα κέρδη από πωλήσεις μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων και εταιρικών μεριδίων, στα μερίσματα Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, στις αμοιβές και τους μισθούς των διοικητικών συμβουλίων των Ανωνύμων Εταιρειών, στα εισοδήματα από την εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθώς και στα ποσά αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

Τα εισοδήματα αυτά θα δηλωθούν υποχρεωτικά και θα συναθροιστούν με τα υπόλοιπα ποσά εισοδημάτων (από μισθούς, συντάξεις, ακίνητα, επιχειρήσεις κ.λπ.) που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις το άθροισμα όλων αυτών των εισοδημάτων θα είναι μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ, οπότε οι φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να πληρώσουν, για το συνολικό ποσό όλων των εισοδημάτων τους, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές 1% έως 4%.

Από την εισφορά αλληλεγγύης απαλλάσσονται μόνοι οι αποζημιώσεις απολύσεων, τα εφάπαξ, καθώς επίσης και ορισμένα επιδόματα που δεν αποτελούν εισόδημα, όπως το διατροφικό επίδομα, τυφλότητας, τοκετού, λουτροθεραπείας, εισπνευσοθεραπείας, αεροθεραπείας, ενεσοθεραπείας κ.λπ.

Αυξημένο και το τέλος επιτηδεύματος

Αυξημένο από 30% έως και 100% είναι και το τέλος επιτηδεύματος, που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος μαζί με το φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης, στα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012.

Το τέλος επιτηδεύματος και για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στη διαχειριστική περίοδο 2012. Από το τέλος επιτηδεύματος γλιτώνουν μόνοι όσοι έχουν υποβάλλει δήλωση διακοπής εργασιών στην εφορία, ακόμη κι αν αυτή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.

Το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε:

– 800 ευρώ (από 400 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.

– 1.000 ευρώ (από 500 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.

– 650 ευρώ (από 500 ευρώ) για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

– 600 ευρώ (από 300 ευρώ) για κάθε υποκατάστημα.

Εξαιρούνται:

– Οι επιχειρήσεις, φυσικά ή νομικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους αποκλειστικά σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και νησιά μέχρι 3.100 κατοίκους, εκτός κι αν είναι τουριστικοί τόποι.

– Οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έκαναν έναρξη για πρώτη φορά μετά την 01/01/2008 και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση και γεννήθηκαν μέχρι 31/12/1950.

xrimaonline.gr

Posted on 06/07/2013, in Ασφαλιστικό. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: