«Καυτή» εβδομάδα για την κυβέρνηση.Αποφασίζει σήμερα η Βουλή για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου


giorgos-papakonstantinou-bouli-lista-lagkarnt

Στα ύψη αναμένεται να φτάσει αυτήν την εβδομάδα το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς η Βουλή καλείται να αποφασίσει για μια σειρά από «καυτά» θέματα, ενώ την Πέμπτη αναμένεται στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 17.00 συζητείται στην Ολομέλεια το πόρισμα της Προκαταρκτικής Επιτροπής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 11 το βράδυ και θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για το ενδεχόμενο παραπομπής του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αν παραπεμφθεί, εντός εβδομάδος θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Υπνεθυμίζεται ότι στο πόρισμα που υπογράφουν οι επτά βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προτείνεται η παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα, νόθευση (άρθ. 242&1-2-3 Π.Κ.) σε βαθμό κακουργήματος, απιστία σχετικά με την υπηρεσία (άρθ. 256 Π.Κ.) σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος (άρθ. 259 Π.Κ) σε βαθμό πλημμελήματος.

Ξεχωριστά πορίσματα έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑΧρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σε τέσσερις συνεδριάσεις θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, με πρωινές και απογευματινές συνεδριάσεις την Τρίτη και τηνΤετάρτη, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Το πολυνομοσχέδιο συνιστά ένα κρίσιμο τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης, καθώς βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν εκφράσει ενστάσεις επί συγκεκριμένων άρθρων, με αιχμή αυτά που οδηγούν σε απολύσεις στο Δημόσιο.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε, ακόμη, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Τηλεόραση να ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη.

Την Παρασκευή θα συζητηθεί και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ.  πηγηhttp://national-pride.org

Posted on 15/07/2013, in Πολιτική and tagged , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

WordAds

High quality ads for WordPress

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.