Διαβάστε το γράμμα μια καθηγήτριας νοσηλευτικής σε διαθεσιμότητα, στον Άδωνι Γεωργιάδη!


adonis

“Είμαι καθηγήτρια ΠΕ 14.06 (Νοσηλευτικής ΑΕΙ) σε διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου 2013 και έχω Διδακτορικό, 2 Μεταπτυχιακά και 3 Πτυχία. Επίσης έχω βραβευθεί σε διεθνές συνέδριο και έχω πλούσιο ερευνητικό έργο με διεθνή citations. Έχω εργασθεί 12 χρόνια ως Νοσηλεύτρια σε δημόσιο νοσοκομείο στο Π.Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και παραιτήθηκα αφού διορίσθηκα ως εκπαιδευτικός ΠΕ-14.06 στο Υπουργείο Παιδείας στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασκώντας το εκπαιδευτικό έργο είχα παράλληλα συνεχή επαφή με τον ασθενή είτε για την εκπαίδευση των μαθητών είτε κατά τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Στη διάθεσή σας και το CV μου όποτε μου ζητηθεί.

Αν και είμαι από τους προσοντούχους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα δυστυχώς κινδυνεύω να απολυθώ… διότι έχω διορισθεί με Επετηρίδα το μόνο και αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στη δημόσια εκπαίδευση όταν τότε δεν υπήρχε το ΑΣΕΠ.

Κύριε Γεωργιάδη, ανακοινώσατε τελευταία 200 θέσεις νοσηλευτών στο Υπουργείο σας για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα. ΟΜΩΣ οι 200 θέσεις μάθαμε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούν θέσεις Βοηθών Νοσηλευτών δηλ. ΔΕ κατηγορίας. Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι Απόφοιτοι ΤΕΙ ή ΑΕΙ; Και ποια θέση θα καταλάβουν οι ΤΕ ή οι ΠΕ Νοσηλευτές, αυτή των Βοηθών Νοσηλευτών; Αυτό δεν σημαίνει αντιποίηση του επαγγέλματος; Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 §2 Α του Νόμου 1579/1985, καθιερώθηκε ο επαγγελματικός τίτλος του Νοσηλευτή και Νοσηλεύτριας στους πτυχιούχους ή διπλωματούχους των:

α) Τμημάτων Νοσηλευτικής T.Ε.Ι.

β) Νοσηλευτικών Τμημάτων A.Ε.Ι.

Κύριε Γεωργιάδη, έχουμε όόόλοι οι εκπαιδευτικοί Νοσηλευτές άδεια άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή είτε ΤΕΙ είτε ΑΕΙ ανάλογη του πτυχίου μας την οποία και πήραμε από τις εκάστοτε Νομαρχίες • αν και κάποιοι(;) διαρρέουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι τα 2/3 των εκπαιδευτικών Νοσηλευτών δεν έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος. Σας ενημερώνω ότι και οι απόφοιτοι-πτυχιούχοι από τα ΕΠΑ.Λ. Βοηθοί Νοσηλευτών (ειδικότητες που κατήργησε ο κ. Αρβανιτόπουλος) βγάζουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή με συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Δηλαδή θα μας δώσει το Υπουργείο Υγείας τις θέσεις των Βοηθών Νοσηλευτών για να έχουμε μετά πειθαρχικές κυρώσεις στην άσκηση του επαγγέλματος; Ή μήπως θα πρέπει εμείς οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να βγάλουμε άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή και με ποιο πτυχίο αυτό του ΤΕΙ ή του ΑΕΙ; Και οι εκπαιδευτικοί Μαίες ποιες θέσεις θα καταλάβουν; Αυτή των Βοηθών Νοσηλευτών ενώ έχουν άλλα επαγγελματικά δικαιώματα;

Κύριε Γεωργιάδη, γνωρίζουμε και από τους συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία ότι έχετε συνέπεια στο λόγο σας και γνώση της νομοθεσίας όπως και ότι αναγνωρίζετε τις προσπάθειες των ανθρώπων που προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι και αποδοτικότεροι στη δουλειά τους τόσο με μεταπτυχιακές σπουδές όσο και με συνεχή εκπαίδευση άλλωστε και ο ίδιος ο νομοθέτης προβλέπει ότι η υπηρεσιακή εκπαίδευση είναι δικαίωμα του υπαλλήλου και συστήνει την μετεκπαίδευση με σκοπό την απόκτηση από τον υπάλληλο των ειδικών γνώσεων απαραίτητες για την άσκηση των καθηκόντων του.

Κύριε Γεωργιάδη, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβάλλει σε εσάς την ευθύνη για την διόρθωση αυτού του ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΘΟΥΣ… Πείτε μου θα αποκαταστήσετε την αλήθεια, τη νομιμότητα και αξιοκρατία;

Κύριε Γεωργιάδη, ακόμη και αν έχω qualifications για ακαδημαϊκή καριέρα κινδυνεύω να απολυθώ από το ελληνικό δημόσιο. Και γιατί; Διότι μπήκα στη δημόσια εκπαίδευση με την Επετηρίδα… και διότι οι θέσεις που εσείς πρόθυμα δώσατε για το υπουργείο σας αφορούν στους Βοηθούς Νοσηλευτών… δηλαδή στους μαθητές μας.

Δηλαδή δεν μπορώ να εργασθώ ούτε και ως Νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο σύμφωνα με τα παραπάνω παρόλο που έχω προσφέρει πολλά χρόνια στον χώρο της υγείας σώζοντας πολλές ζωές ασθενών. Η απόλυση θα είναι η τιμωρία μου;

Παρακαλώ απαντήστε μου. Θα σας ήμουν ευγνώμων.”

 Ευχαριστώ

Δρ. Φωτεινή Ι. Δ. Βουζάβαλη

Πηγή: makeleio.gr

Posted on 25/02/2014, in Κοινωνία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Vradino

ΦΙλοσοφήσεις, απόψεις, αναλύσεις...οι σκέψεις μας σε άρθρα!

Trakosioi's Blog

Με γλώσσα Δωρική

fakfukfon

e-zine

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.»

WordAds

High quality ads for WordPress

Matt on Not-WordPress

Stuff and things.

2013 ΜΑΡΑΘΩΝ

Η δημοκρατία καλεί ξανά μετά από 2500 χρόνια τα παιδιά της. Τους Έλληνες.

κ.α.π.α. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. - Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου - Since 5/8/2011 - © Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Νοθεία στο ψέμα

Λέμε την Αλήθεια - Κριτικάρουμε το ψέμα

JusticeForGreece

Action expresses priorities !

ΕΛΛΑΣ

Ανεξάρτητη ενημέρωση

Plateia Molaon

Το blog της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας

enwmenoi

ολοι ενωμενοι

ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ

Νέα και Παράξενα-Σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης και ειδήσεων-alternative informations

AΡΧΕΙΟ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ 2010- 8.5.2016

Επιμέλεια: Στρατής Μπουρνάζος - Συντακτική ομάδα: Μάνος Αυγερίδης, Μαρία Καλαντζοπούλου, Ιωάννα Μεϊτάνη, Στρατής Μπουρνάζος

Const4ntino's Free Zone

Ημερολόγιο σκέψεων και όχι μόνο...

Αρέσει σε %d bloggers: